Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος βρέθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, στις εκδηλώσεις για την ενθρόνιση του νέου Αυτοκράτορα, στις 22 Οκτωβρίου 2019.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο κύριος Πικραμμένος συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Αντιπρόεδρο της Ιαπωνικής Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Τaro Αso και στην συνέχεια, με μέλη της Ιαπωνο-Ελληνικής Κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας.

Και στις δύο συναντήσεις, διαπιστώθηκε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα και έντονο ενδιαφέρον από πλευράς Ιαπώνων, για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος των τελευταίων μηνών.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Αντιπρόεδρος ανέλυσε τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, την σταθερότητα που επιτυγχάνεται σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο αλλά και την έντονη διάθεση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Γενικότερα, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του για την επαναφορά της Ελλάδας στην κανονικότητα και στην δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για εξωστρέφεια και συνεργασία με το διεθνές περιβάλλον. Θέμα διαλόγου αποτέλεσε και η παροχή τεχνογνωσίας εκ μέρους της Ελλάδας για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Τέλος, συμφωνήθηκε ότι και οι δύο χώρες θα προχωρήσουν άμεσα στην γρήγορη αξιοποίηση των διμερών σχέσεων, σε οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.